Sandra Serafia

Kategori: Drinkar & drycker

S'mores hot chocolate

 

Du behöver:
1 dl vispgrädde
1 msk strösocker
2 msk kakao
4 dl mjölk
2 st digestivekex
Mini-marsmallows
Chokladsås
2 msk margarin

Gör så här:
Smält smöret i mikron eller i en kastrull. Lägg digestivekexen i en påse och krossa dem till små smulor. Ta fram en kopp och doppa kanten av koppen i smöret, och sedan i digestivesmulorna. Ställ åt sidan så länge. Mät upp vispgrädde, strösocker och kakao i en kastrull. Vispa ihop det till en jämn dryck utan klumpar, och häll sedan i mjölken. Sätt kastrullen på spisen och värm chokladen till önskad temperatur, den behöver inte koka utan bara bli varm. När den varma chokladen nått önskad temperatur häller du upp den i koppen med digestivesmulorna. Toppa sedan chokladen med ett tjockt lager mini-marshmallows och lite krossade digestivekex. Ta fram en brännare och bränn lätt på mini-marshmallowsen tills de fått en gyllenbrun färg. Ringla över önskad mängd chokladsås. Klart!

 

Passionsmojito by Pinchos

 

Hej på er! Änntligeeeeen fredag igen. För min del blir det lugnt soffhäng framför Idol, men för er som ska ha det lite roligare bjussar jag på receptet till min ABSOLUTA favoritdrink. Det är en passionsmojito och det är egentligen restaurangen Pinchos som står för originalreceptet, men efter några sena kvällar här hemma har vi modifierat den lite och kommit fram till den perfekta drinken.


  

Du behöver:
3 cl Passoã
3 dl Barracuda Rom
1 lime
8 blad mynta
1 passionsfrukt
1 tsk socker
Passionsfruktjuice (Jag använder den ifrån Rubicon, finns på Ica)
Krossad is
Soda

Gör så här:
Muddla mynta, limeskivor, passionsfruktkött och socker i ett högt glas. Häll på Passo
ã och romen, lägg på krossad is och fyll på resten av glaset med hälften passionsfruktjuice och hälften soda. Rör om med en sked, toppa med lite mynta och en halv passionsfrukt. Klart!

 

 

Alkoholfri sommarslush

 

 Du behöver (1 drink):
1 dl frysta jordgubbar
1 dl fryst mango
2-4 dl mangojuice (Jag använder den från Rubicon, finns bl.a. på ICA)
En halv lime
Krossad is

Gör så här:
Tina upp de frysta jordgubbarna och mangon så att de inte är stenhårda. De ska vara lite lagom mjuka men ändå kalla. Häll i en mixer tillsammans med mangojuicen, hur mycket mangojuice du behöver beror på vilken konsistens du vill ha på drinken. Pressa limen i slushen och mixa ihop allt till en slät dryck. Häll upp i ett glas och toppa med lite is och någon fin dekoration ( Ex. limeklyfta, sugrör, jordgubb). Klart!

  

Upp