Sandra Serafia

Kladdiga brownie-mumsbitar

 

Du behöver (till ca 20 st):
Smör + ströbröd till formen
2 ½ msk kakao
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
3 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
100 g hackad valfri choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Ta fram en form på ca 15 x 20 cm och smörj den med smör och ströbröd. Blanda ihop kakao, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa det rumsvarma smöret, socker och vaniljsocker poröst med en elvisp. Häll i äggen och vispa ihop till en jämn smet. Smält under tiden chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vänd sedan ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen i smeten. Blanda i den hackade chokladen och häll sedan över smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 - 45 minuter. Håll koll på dina brownies under tiden, hur länge de ska stå inne i ugnen beror på hur kladdiga du vill ha dem. Ta sedan ut dem ur ugnen och låt svalna innan du skär upp dina brownie-mumsbitar.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas