Sandra Serafia

S'mores hot chocolate

 

Du behöver:
1 dl vispgrädde
1 msk strösocker
2 msk kakao
4 dl mjölk
2 st digestivekex
Mini-marsmallows
Chokladsås
2 msk margarin

Gör så här:
Smält smöret i mikron eller i en kastrull. Lägg digestivekexen i en påse och krossa dem till små smulor. Ta fram en kopp och doppa kanten av koppen i smöret, och sedan i digestivesmulorna. Ställ åt sidan så länge. Mät upp vispgrädde, strösocker och kakao i en kastrull. Vispa ihop det till en jämn dryck utan klumpar, och häll sedan i mjölken. Sätt kastrullen på spisen och värm chokladen till önskad temperatur, den behöver inte koka utan bara bli varm. När den varma chokladen nått önskad temperatur häller du upp den i koppen med digestivesmulorna. Toppa sedan chokladen med ett tjockt lager mini-marshmallows och lite krossade digestivekex. Ta fram en brännare och bränn lätt på mini-marshmallowsen tills de fått en gyllenbrun färg. Ringla över önskad mängd chokladsås. Klart!

 

Kladdiga brownie-mumsbitar

 

Du behöver (till ca 20 st):
Smör + ströbröd till formen
2 ½ msk kakao
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
3 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
100 g hackad valfri choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Ta fram en form på ca 15 x 20 cm och smörj den med smör och ströbröd. Blanda ihop kakao, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa det rumsvarma smöret, socker och vaniljsocker poröst med en elvisp. Häll i äggen och vispa ihop till en jämn smet. Smält under tiden chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vänd sedan ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen i smeten. Blanda i den hackade chokladen och häll sedan över smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 - 45 minuter. Håll koll på dina brownies under tiden, hur länge de ska stå inne i ugnen beror på hur kladdiga du vill ha dem. Ta sedan ut dem ur ugnen och låt svalna innan du skär upp dina brownie-mumsbitar.

 

Upp