Sandra Serafia

Världens godaste äppelpaj

 

Du behöver:

6-8 äpplen

150 gram margarin

1 dl ljus sirap

2 msk mjölk

1 ½ dl strösocker

3 dl havregryn

½ tsk bakpulver

1 ½ dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 krm salt

2 msk kanel

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur alla äpplen, och skär dem sedan i skivor. Smörj en form med lite smör och lägg i äppleskivorna. Smält margarinet i en kastrull, ta sedan bort kastrullen ifrån värmen och rör ner sirapen och mjölken. Blanda ihop alla torra ingredienser förutom kanel i en bunke och vänd ner detta i smörblandningen och rör om. Strö lite salt, kanel och socker över äpplerna i formen och blanda runt dem lite. Platta sedan ut dem och klicka över den knäckiga degen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills pajen fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna något och servera sedan med en skopa vaniljglass eller vaniljsås.

 

25 oktober 2016 20:48 | Pajer |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas