Sandra Serafia

Snickerscupcakes

Förra lördagen spenderades i köket, och då bakade jag bland annat dessa farligt goda Snickerscupcakes. Jag ÄLSKAR verkligen cupcakes och dessa var nog bland de godaste jag ätit hittills. Snickerscupcakes kan man såklart göra på lite olika sätt, men dessa består utav amerikanska chokladmuffins som grund, och peanutbutter-frosting som topp. Vill man lyxa till det lite extra så kan man även toppa dem med lite salt kolasås. Gjorde en plåt med 24 st cupcakes och hälften var slut på söndag morgon, hehe... No shame! Receptet kommer här nedanför! 

 

Ingredienser för chokladmuffinsen:
(12 st stora eller 24 st små)

 4,5 dl vetemjöl
 1 dl kakao
 3 tsk bakpulver
 3 tsk vaniljsocker
 150 g mjölkchoklad
 100 g mörk choklad
 3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl rapsolja
3 dl mjölk

 

Frostingen:

200 g Creamy jordnötssmör (ca 2-3 dl)
100 g rumstempererat margarin
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk salt
1/2 dl vispgrädde

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och klä en muffinsplåt med 12 st stora eller 24 st små muffinsformar. Det är viktigt att ha ett stöd i form av en muffinsplåt för att muffinsen inte ska flyta ut i ugnen. Blanda ihop alla torra ingredienser, förutom socker, i en bunke och ställ åt sidan. Hacka chokladen i lagom stora bitar och ställ åt sidan. Vispa sedan ihop socker och ägg pösigt, och vänd försiktigt ner de torra ingredienserna. Blanda i olja och mjölk. Vänd ihop allt till en jämn smet, och blanda i 2/3 av den hackade chokladen. Fördela ut smeten jämnt i muffinsformarna, och strö över resten av den hackade chokladen. Ställ in i ugnen och baka i 15-16 minuter, konsistensen får gärna vara lite kladdig i mitten.

Under tiden muffinsen står i ugnen kan du göra frostingen. Vispa jordnötssmöret och margarinet fluffigt i en bunke, rör sedan ner florsocker och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet, tillsätt sedan grädden och saltet. Vispa ihop allt tills du får en fluffig och fin frosting. Bunken med frostingen ska gå att vända uppochner, då vet du att den är tillräckligt fast. När du sedan tagit ut muffinsen ur ugnen, låt dem svalna helt och spritsa sedan på frostingen. Toppa med lite riven choklad, en snickersbit och kanske lite salt kolasås (hemgjord eller köpt). SUPERGOTT!

 

Muffinsen före och efter ugnen!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas