Sandra Serafia

Daimbiskvier

 

Du behöver (till ca 20 st):
200 g mandelmassa
½ dl socker
150 g smör
1 äggvita
1 äggula
1 ½ dl florsocker
2 ½ st dubbeldaim
2 tsk vaniljsocker
250 g mjölkchoklad


Gör så här:
Riv ner mandelmassan i en bunke och blanda ihop den med socker och äggvita. Klicka ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper, detta kommer sedan att bli bottnarna till biskvierna. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, i 15 minuter eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg. Låt dom svalna helt. Vispa under tiden ihop rumstempererat smör med övriga ingredienser, förutom daimen och chokladen, till en slät kräm. Finhacka all daim förutom en halva och rör ner i smörkrämen. Bred på smörkrämen på bottnarna och ställ in i kylen/frysen minst en timme. Smält mjölkchokladen i ett vattenbad, ta fram biskvierna ur frysen och doppa dem i chokladen. Vrid dem när du tar upp dem så att överbliven choklad rinner av. Tänk på att chokladen inte ska vara för varm, för då finns det risk att smörkrämen smälter och rinner av. Finhacka den sista halva daimen och strö över biskvierna som dekoration. Förvaras i kylen, men funkar också utmärkt att frysa in.

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas